Haberler

LEVENT GÜLTEKİNLE TÜRKİYE NEYERE GİDİYOR? SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİ

Gazeteci Yazar Levent Gültekin Referandum Platformunun davetlisi olarak Aydın’a geldi. Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak Aydın Yıldız Kenter-Şükran Güngör Tiyatro salonunda düzenlenen 'Türkiye Nereye Gidiyor ' adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Levent Gültekin, anayasa değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

    Yaklaşık 400 kişinin katıldığı konferansta anayasa değişikliğinde ülkenin yok olacağını öne süren Levent Gültekin, "Bu yetkileri kime verirseniz verin, o ülke dağılır. Çünkü önce bu yetkileri alan dağılır. Benim kişisel görüşüm, bu sistem Tayyip Bey'e kurulmuş bir tuzaktır. Yani Tayyip Bey'i ancak tek adam yaparak yok edebilecekler. Ama sadece Tayyip Bey yok olmuyor. Bizim ülkemizde yok oluyor" diye konuştu.

    Anayasanın ülkenin çimentosu olduğunu söyleyen Gültekin, "Yani anayasalar farklı düşünen, farklı inanan ve farklı yaşayan bütün kesimlerin özgürlüğünü, yaşamını, bağımsızlığını ve eşitliğini garanti altına alan hukuki metinlerdir. Eğer biz bu anayasaya bu çimento görevini vermezsek dağılır. Ülkeyi bir arada tutamayız. Bu mümkün değil. Şu anda sadece bir kişinin hukuku korunuyor. O bir kişi bugün Tayyip Bey'dir, yarın başka bir cumhurbaşkanı fark etmez. Sadece bir kişinin ve bizi sonsuza kadar devre dışı bırakıyor" dedi.