Haberler

KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR...

Aydın Tabip Odası olarak;

Adnan Menderes Üniversitesi eski rektörü, Tıp Fakültesi öğretim üyesi, meslektaşımız Prof. Dr. Şükrü Boylu hakkında  “Barış için Akademisyenler İnisiyatifi” bünyesinde 11 Ocak 2016 tarihinde “Bu suça ortak olmayacağız!”  başlığını taşıyan bildiriyi imzalaması nedeniyle devam eden soruşturma sürecinde alınan ikinci iki aylık uzaklaştırma kararını kaygı ve üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Aydın Tabip Odası olarak;

Her düşüncenin özgürce ifade edilebilmesini önemle savunuyoruz. Şiddet içermeyen, şiddeti teşvik etmeyen ve özellikle bize rahatsız edici gelebilen düşüncelerin bile serbestçe ifade edilmesi, temel düşünce ve ifade özgürlüğü gereğidir. Bu özgürlük, anayasal hak ve güvence altındadır. Ancak bunu başarabildiğimizde herkesi kucaklayacak kadar güçlü ve dirençli bir demokrasiyi oluşturabileceğimize inanıyoruz. 

Bu nedenle, “Barış için Akademisyenler İnisiyatifi” olarak 11 Ocak 2016 tarihinde “Bu suça ortak olmayacağız!”  başlığı taşıyan bildiriyi imzalayan, Üniversitemizden de üç akademisyenin içinde bulunduğu binden fazla akademisyenin imzalamış oldukları bildiri dolayısıyla karşılaştıkları gözaltına alma, açığa alma, işten uzaklaştırma ve haklarında soruşturma açma gibi uygulamaları kabul edilemez buluyoruz.

Elbet ki, her metnin içeriği ve ifade biçimi tartışılabilir. Ancak, Aydın Tabip Odası olarak, düşünce ve ifade özgürlüğünün tartışılamaz olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, akademisyenlerin, düşüncelerini dile getirdiler diye maruz kaldıkları ya da bırakıldıkları durumu kabul edilemez buluyoruz.

Prof. Dr. Şükrü Boylu hocamız ile ilgili uzaklaştırma kararından geri dönülmesini ve hocamızın en kısa zamanda hasta ve öğrencileriyle buluşmasını diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 10.05.2016

AYDIN TABİP ODASI YÖNETİM KURULU