Haberler

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi Op. Dr. Fatih SÜRENKÖK'ün görevden alınması hakkında basın açıklamamız

Her eylemin onaylandığı, her sözün alkışlandığı, her isteğin sorgusuz sualsiz yerine getirildiği, korkunun hâkim kılınıp sindirilmiş bir toplum oluşturma amacına uygun olarak sahnelenen bu oyunun aktörleri arasında ne yazık ki bazı meslek odalarımız da yer almaktadır. Temsil edilen misyonun getirdiği riskler, meslektaşlarımızın hedef göstermeleri neticesinde hukuksuz ceza uygulamalarına/akıl dışı uygulamalara dönüşünce daha bir can yakıcı olmaktadır.

 

Her köşesinde bombaların patladığı, sokağa çıkma yasaklarıyla kentlerin yerle bir edildiği, sağlık hizmetine ulaşabilmek için insanların beyaz bayrak taşıyarak sokağa çıkabildikleri, cenazelerin soğutucularda saklandığı bir ortamda barış için yapılan her çağrı özel bir öneme sahiptir. Bu nedenle Dr. SÜRENKÖK'ün İzmir emek barış ve demokrasi güçleri adına okuduğu bildirinin içeriğini önemsiyor, meslektaşımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

 

Bizler, Ege Bölgesi Tabip Odaları olarak, 15 Aralık 2015'te yapılan basın açıklamasıyla ilgili soruşturma sonuçlanmadan hakkında idari işlem başlatılan meslektaşımız Dr. Fatih SÜRENKÖK'ün derhal görevine iade edilmesini, mesleği sağlık dağıtmak olan bir hekimin görev yapmasının valilikçe hangi gerekçelerle tedbir amaçlı olarak durdurulduğunun açıklanmasını talep ediyoruz.

 

AYDIN TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

EGE BÖLGESİ TABİP ODALARI