Haberler

Prof. Dr. Şükrü Boylu savaşa hayır dedi, bizde savaşa hayır diyoruz

Bu yasaklara bilimin, çağdaşlığın ve özgürlüklerin referans alınması gereken üniversitelerin aracılık ve öncülük etmesi ise kabul edilebilir değildir. Bu yasakları kabul etmek Ortaçağ karanlık dönemlerine özlem duymak, günümüze taşımakla eşdeğer bir uygulamadır. Ülkemizde son aylarda tekrar tırmanan terör ve savaş ortamlarını kınamak, barışı savunmak, silahlı çatışmalara son verilmesini isteyen, barış dili ve ortamının bir an önce yaşama geçirilmesini savunan "Barış için akademisyenler inisiyatifi"imza kampanyası yapmış, içinde Aydın'da bazı öğretim üyelerinin de olduğu bini aşkın öğretim üyesi buna imza atarak destek vermiş idi. Barışı, bir arada yaşama ortamını kendi iktidarlarının devamı için tehlike gören yöneten erk bu imza kampanyasına imza atarak destekleyen öğretim üyelerine linç politikası uygulamaya başlamış, pek çok üniversite öğretim üyesi kanunlar yok sayılarak açığa alınma gibi akıl almaz uygulamalarla karşı karşıya bırakılmıştır. Bu yok sayma politikalarından ADÜ'de kendi adına düşen payı almıştır. ADÜ Rektörlüğü gibi kutsal bir görevi yapmış, çok başarılı hekim ve öğretim üyesi olan Prof.Dr. Şükrü Boylu'da savaşa hayır, barış hemen şimdi çağrısına imza attığı gerekçesi ile soruşturmaya maruz kalmış, apar topar bir uygulama ile soruşturmanın selameti adına hastalarından, öğrencilerinden koparılarak görevden uzaklaştırma cezası ile karşı karşıya kalmıştır.

Bir öğretim üyesinin, hekimin, eski bir rektörün kendi düşünce ve ifade, özgürlük hakkını kullandığı gerekçesi ile akademik ortamdan koparılarak açığa alınmasını kabul etmek mümkün değildir.

Aydın Tabip Odası olarak başta ADÜ öğretim üyesi Prof.Dr. Şükrü Boylu olmak üzere Türkiye'deki tüm öğretim üyelerine yapılan yok sayma ve yok etme uygulamalarını kabul etmiyoruz. Bu yanlış uygulamalara derhal son verilmesi istiyoruz.

Üniversitelerin her türlü düşüncelerin ifade edilebildiği, kendine yaşam alanı bulabildiği ortamlar olmasını, savaşa ve savaş politikalarına, terör uygulamalarına son verilmesini talep ediyoruz. Bir arada barış içinde yaşama koşullarını ortadan kaldıran uygulamaları kabul etmediğimizi, derhal son verilmesi gerektiğine inanıyoruz.

   Dr. Metin Aydın

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu