Haberler

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden, uzun yıllar Aydın Tabip Odası Söke temsilcimiz olan nöroloji uzmanı Dr. Öztekin YÜCE’yi ve dahiliye uzmanı üyemiz Dr. Levent MUMBUÇ’u, en son görev yaptıkları Özel Söke Egemed Hastanesi’nde andık.

14 Mart tıp haftası etkinlikleri çerçevesinde covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden, uzun yıllar Aydın Tabip Odası Söke temsilcimiz olan nöroloji uzmanı Dr. Öztekin YÜCE’yi ve dahiliye uzmanı üyemiz Dr. Levent MUMBUÇ’u, en son görev yaptıkları Özel Söke Egemed Hastanesi’nde andık



Yoğun katılım gösterilen anma programına, merhum üyelerimizin mesai arkadaşları, Söke Egemed Hastanesi Başhekimi ve Yönetim Kadrosu, Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp ATAY, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Adalet ÇIBIK ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Didem TAPAN katıldı.

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Adalet ÇIBIK, ilimizde görevi başında Covit-19 hastalığı nedeniyle yitirilen iki meslektaşımızdan birisi olan Dr.Öztekin YÜCE’nin kaybından dolayı üzüntülerini dile getirdi. Aydın Tabip Odası’na yaklaşık 35 yıl gibi bir sürede bir çok katkısı olan, hekim camiasında çok önemli değeri olan abimizi kaybettiğini söyledi.
İntihar ederek hayatını kaybeden Dr. Levent MUMBUÇ için de üzüntülerini dile getirdi; hekimlik mesleğinin kendi başına ağır bir meslek olduğunu, hekim ve sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının artı getirdiği yük ile tükenmişlik yaşadıklarına vurgu yaptı. Ayrıca intihar vakalarında Aydın Tabip Odası ‘nın bu konuda 2012 yılında bir çalışmasının olduğunu ve bu çalışmanın bu yıl Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp ATAY başkanlığında tekrarlandığını belirtti. Egemed Hastane Yönetimi’ne de anma programına katkılarından dolayı teşekkür etti
Dr. Eralp ATAY, her kaybın acı olduğuna, intihar vakalarının görülmesi ile ilgili iller arası sıralamada Aydın ilinin her zaman ilk beşte yer almasına dikkat çekti. Raporu Aydın Valisi’ne de sunduklarını ve yerel yönetimlere intihar vakalarını önleme konusunda çok görevler düştüğünü dile getirdi. Dr. Öztekin YÜCE’nin çok değerli ve sanatçı birisi olduğunu; uzun yıllar Söke’de hekimlerin bir arada bulunmasını ve Aydın Tabip Odası lokalinin de teminini de sağlayan bir hekim olduğunu belirtti.
Son zamanlarda sadece Söke ‘de de değil, her yerde hekimlerin sosyal iletişimlerinin azaldığına da vurgu yaptı; hekimlerin yalnızlaştığına dikkat çekti.