Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Aydın Tabip Odası Başkanımız Dr. Esat ÜLKÜ ve sağlık çalışanları için anma töreni yapıldı.

14 Mart tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Aydın Tabip Odası  Başkanımız Dr. Esat ÜLKÜ ve sağlık çalışanları anısına, uzun yıllar görev yaptığı ve  başhekimlik yaptığı Nazilli Devlet Hastanesi bahçesinde  anma töreni yapıldı.

Yoğun katılım gösterilen anma programına merhum başkanın başta eşi ve kızı olmak üzere yakın akrabaları, mesai arkadaşları, İl Sağlık Müdürlüğü’nden Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Selim ÖZEN, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Engin TETİK, Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp ATAY, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Adalet ÇIBIK ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Adalet ÇIBIK, görevi başında Covit-19 hastalığı nedeniyle yitirilen tek Tabip Odası Başkanı olduğuna vurgu yaptı. Aynı zamanda dünyanın uğraştığı pandemi sürecinin ülkemizin sağlık çalışanlarının bilgi birikimleri , deneyimleri ve özverili çalışmaları ile en az yıkımla  atlatılmaya çalışıldığını belirtti;  ayrıca bu anma programı için desteklerini esirgemeyen İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimliği’ ne teşekkürlerini iletti.

Çalışma arkadaşları adına konuşma yapan Dr. Soner GÜÇLÜ de şunları söyledi: 14 Mart Tıp Haftası’nı yıllar geçtikçe daha buruk anıyoruz; sağlık çalışanlarının sorunları, her geçen gün daha da artmakta ve çözüm sağlanamamaktadır. İtalya, Almanya, Belçika, Kanada, Amerika, Güney Afrika ve Malezya gibi  130 a yakın bir çok ülkede covid-19, başta  sağlık çalışanları olmak üzere riskli gruplar için meslek hastalığı olarak kabul edilmiş iken ülkemizde halen resmi olarak meslek hastalığı kabul edilmemiştir. Şiddetsiz bir sağlık ortamında çalışabilmek için yeni ve etkili bir “SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI” çıkarılması gerekir.

Dr. Gürkan MERSİN de yaptığı konuşmayla duygusal anlar yaşattı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden katılan Selim ÖZEN, Dr. Esat ÜLKÜ nezdinde covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına rahmet diledi; Sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Kızı Dr. Müge BOZKURT babasının insanlarla beraber olmayı, kalabalığı çok sevdiğini ve öldükten sonra da  insanları bir ara getirmeye devam ettiğini belirtti; programa katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Son konuşmayı yapan eşi Memnune ÜLKÜ yapılan etkinlik için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.